Рецепт - ПРОЗОРИЙ курячий бульйон


1 курка (вагою 1 кілограм), 1 морква, 1 корінь петрушки, 1 цибулина, 2, 5 - 3 л води

Курку насухо витру рушником, обпалити, відрубати шийку і лапки, випатрати і ретельно промиємо. Шлунок разрежем, очистимо і знімемо з нього оболонку, серце надрежем; лапки обшпарити; знімемо з них шкірку і обрубати кігті; голову обскубти; з печінки обережно зріжемо жовчний міхур. Всі тельбухи промиємо.
На тушці курки, нижче грудки, зробимо два надрізу і заправимо в них ніжки, а крильця підігнути до спинки - це додає тушці більш красиву і зручну для варіння форму.
Підготовлені таким чином курку і тельбухи разом з очищеними і розрізаними корінням покладемо в каструлю, заллємо холодною водою, накриємо кришкою і поставимо варимо.
Після закипання відвару зменшимо нагрів і варимо при слабкому кипінні. З'явилася, на початку кипіння піну знімемо шумівкою. Тривалість варіння курки - від 1 до 2 год залежно від її величини і віку.
Курку і тельбухи виймемо з бульйону, покладемо в іншу каструлю і накриємо. Бульйон процідити.