Рецепт - ECREVISSES A LA NAGE. РАКИ в бульйон.


50 грам моркви
50 грам селери
1 цибулина
3 гілочки петрушки
1 гілочка чебрецю
1 лавровий лист
500 мілілітрів білого вина
сіль
20 середніх річкових раків (всього близько 2

Варіант: в Бюге перед подачею раків на стіл візьмемо ще 100-200 грам вершкового масла і 2-3 столових ложки нарізаної петрушки і додамо в киплячий бульйон. далі цей соус подамо на стіл окремо.
Рекомендовані вина: Chablis, Мйсоп або Pouilly-Fusse
Моркву і петрушку наріжемо дуже маленькими кубиками, цибулю - соломкою. покладемо у високу каструлю. додамо гілочки петрушки, чебрець і лавровий лист. наллємо близько 500 мілілітрів води і варимо 30 хвилин. остудимо, додамо вино і посолимо. доведемо відвар до кипіння і по одному класти в киплячу рідину раків головою вниз. Залежно від розмірів варимо 2-3 хвилини. подаємо раків разом з бульйоном в підігрітій суповий тарілці або в супниці.
Порада: панцири не викидайте! З них можна зваримо раковий суп або приготуємо раковий соус.
На 4 порції.