Рецепт - розсольник з нирками на яловичому бульйоні


2,5 л яловичого бульйону
400 грам яловичих нирок
огірки солоні
відварну картоплю
2 черешки селери
морква одна штука
цибуля ріпчаста
1 середня цибулина
масло рослинне дві столові ложки три столові ложки рису
лист лавровий
0,5 склянки огіркового розсолу
перець духмяний
петрушка
сіль, мелений чорний перець за смаком

крок 1
зваримо міцний яловичий бульйон.
М'ясо виймемо, знімемо з кістки, наріжемо
великими шматками. складемо в миску, накриємо і відставити.
Кожну нирку разрежем навпіл, очистимо від жиру і плівок. промиємо, заллємо
холодною водою. вимочуємо 3 год, іноді змінюючи воду. далі відкинемо на
друшляк, наріжемо шматочками. складемо
в каструлю з водою, доведемо до кипіння.
Перший бульйон сольем, нирки промиємо, викласти в чисту каструлю. вольем 2 склянки холодної води, доведемо до кипіння.
Додати сіль і варимо 1,5 ч. Готові нирки відкинемо на друшляк.
крок 2
Овочі очистимо, вимити. Картопля
і моркву наріжемо соломкою, цибулю -
півкільцями, черешки селери - пластинами завтовшки 1 см. Огірки наріжемо
соломкою. Петрушку вимити, обсушити
і измельчим.
крок 3
розігріємо в сковороді рослинне
масло, обсмажити моркву і цибулю,
2 хв. додамо селера, огірки і тушкуємо на середньому вогні 4 хв., іноді помішуючи.
крок 4
Бульйон доведемо до кипіння. додамо
нирки. Рис ретельно промиємо, покладемо в суп. варимо 7 хв.
крок 5
додамо картоплю, лавровий лист,
перець горошком і варимо ще 5 хв.
Викласти в каструлю тушковані овочі.
крок 6
Огірковий розсіл процідити, вольем
в суп. доведемо розсольник до кипіння, при необхідності посолити, поперчити за смаком, перемішати. знімемо з вогню,
додати зелень і дамо настоятися під
кришкою 10 хв.
Подавати зі сметаною.