Рецепт - м'ясний бульйон


Інгредієнти для рецепта М'ясний бульйон

1,5 кілограм яловичини з кісткою
цибуля ріпчаста
1 цибулина
морква одна штука
70 грам кореня селери
1 цибуля-порей (біла частина)
лист лавровий
чорний перець горошком
2 горошини запашного перцю
по 2-3 гілочки петрушки, кропу і чебрецю
сіль
Для відтяжки:
4 білка
2 склянки кубиків льоду

Як приготувати рецепт М'ясний бульйон ?

крок 1
М'ясо вимити, промокнути серветками. Розжарити суху сковороду і обсмажити на ній м'ясо, по 2-3 хв. з кожного боку, до утворення рум'яної
скоринки. перекладемо м'ясо в каструлю,
залити водою, поставимо на сильний
вогонь і доведемо до кипіння. знімемо шумівкою піну, посолити. зменшимо вогонь.
* Фортеця бульйону залежить від якості м'яса та кількості води в каструлі. З пісного м'яса вийде досить слабкий по концентрації бульйон. З м'яса з великою кісткою і жировими прошарками бульйон буде міцним.
* Наливаючи воду, треба враховувати,
що частина рідини випарується,
а частина вбереться в м'ясо і овочі.
крок 2
Морква, цибуля, цибуля-порей і селера
вимити, очистимо. Морква наріжемо
кружальцями завтовшки 1 см, селеру невеликими шматочками, цибулю разрежем на 4 частини. Припекти овочі на сухій розжареній сковороді, 5 хв.
крок 3
Зелень вимити, обсушити. Лук-порей
нарізати довгими шматками. Зв'язати
зелень ниткою в пучок.
крок 4
додамо в бульйон обсмажені овочі. варимо на середньому вогні 1,5-2 год.
крок 5
покладемо в каструлю зелень і лавровий лист. готуємо 15 хв.
крок 6
додамо горошини чорного перцю.
Проварити бульйон ще 10 хв.
М'ясо перекладемо в миску і накриємо. Шумівкою виймемо овочі та зелень. Бульйон
процідити в чисту каструлю.