Рецепт - класичний курячий бульйон по-китайськи


куряче філе (краще грудки)
600 грам
курячі каркаси, крила, шиї, лапки
2 кілограм
корінь імбиру свіжий
4 см
часник
2 зубчики
крупний стебло зеленої цибулі, тільки біла частина
3-4 штук
сіль 1/2 чайні ложки

Куряче філе наріжемо невеликими шматочками. Імбир, не очищаючи, наріжемо по діагоналі скибочками завтовшки 1 см. Часник, не очищаючи, злегка роздавимо плоскою стороною ножа.
Скласти кістки і філе в дуже велику каструлю, вольем 4 л холодної води. На невеликому вогні доведемо до кипіння. Відразу ж зменшимо вогонь до мінімуму - бульйон ніколи не повинен кипіти, допустимі тільки один-два «булька».
Знімати піднімається піну, неможливо помішуючи бульйон, - це може зайняти 20-30 хв. додамо сіль, імбир, часник і зелену цибулю. варимо, не закриваючи кришкою, 4 ч. остудити, процідити. брати для будь-яких супів або прогріти і подамо просто так.
Якщо ви хочете отримати більш концентрований і більше солодкий на смак бульйон з курки та свинини, покладемо в готовий курячий бульйон 1,5 кілограм свинячих кісток і ще шматочок імбиру і варимо за тією ж технологією ще 1,5 ч.