Рецепт - пшоняна каша на курячому бульйоні


курка
цибуля ріпчаста
1 цибулина
морква одна штука
1 склянку пшона
1 л курячого бульйону
масло вершкове одна столова ложка
сіль

1. Курку вимити, разрежем на шматки, покладемо в каструлю з водою, додамо очищені цибулю і моркву. поставимо на сильний вогонь і доведемо до кипіння. знімемо шумівкою піну. посолимо за смаком. зменшимо вогонь і варимо 30 хв.
2. сольем через сито в окрему каструлю 1 л курячого бульйону. Пшоно ретельно промиємо, усиплемо в бульйон і варимо 20 хв.
3. Куряче м'ясо остудити і наріжемо невеликими шматочками. додамо в кашу курятину, вершкове масло і сіль за смаком. варимо 15 хв. знімемо з вогню, загорніть у ковдру на 15-20 хв.
ДО РЕЧІ
Пшоно містить калій, зміцнюючий серцевий м'яз. Тому лікарі радять вживати страви з пшона 1-2 рази на тиждень. Особливо пшоняні каші корисні дітям.
Перед приготуванням пшоно слід дуже ретельно промивати, так як воно містить "мучку", що надає страві гіркий присмак.