Рецепт - потрійний "Царський" бульйон і м'ясне асорті - краще для закуски годі й шукати


Мова яловичий - 800 грам
Яловичина (вирізка) - 400 грам
Стегенце курячий - дві штуки
Цибуля ріпчаста - одна штука
Цибуля-порей - три штуки
Морква - чотири штуки
Лавровий лист - три штуки
Перець чорний (горошком, жменька)
Петрушка - 1 Пуч.
Сіль (приблизно) - одна столова ложка
Вода - 4 л

Рецепт "Потрійний" Царський "бульйон і м'ясне асорті - краще для закуски годі й шукати"
Мова попередньо почистимо, покладемо в казан, заллємо водою і дамо закипіти. знімемо піну.
PS: Як почистимо яловичий язик:
Свіжий, сирої мову опускаєте в окріп на 3-4 хвилини і швидко шкребти ножем, знімаючи шкіру, поки він не охолов. Якщо шкіра ще залишилася на мові, знову опускаєте в окріп і т.д., поки повністю не очистимо, і мова не буде білим.
До речі, цим способом набагато легше і краще чистити (знімається тонкий шар шкіри), ніж попередньо зваривши його. У вареного мови так шкіра не знімається, її тільки залишається зріжемо і все.
Бульйон посолити, покладемо цілу цибулину ріпчастої цибулі, лавровий лист, чорний перець горошком і варимо 1:00 на повільному вогні.
Через годину покладемо яловичину,
ще через півтори години - курячі стегенця.
Після того, як поклали стегенця, дамо бульйону закипіти, і можна класти моркву, розрізану на 2 частини, порізану цибулю-порей і пучок петрушки (перев'язаний ниткою, щоб потім його було легше дістанемо і викинемо)
дамо овочам поваритися 25 хвилин і вимкнемо газ.
разрежем м'ясо на маленькі скибочки і викласти на тарілку.
Покласти ніжку цілком, додамо овочі.
Бульйон подамо в якості першої страви, посипавши зеленню і чорним перцем.
Рецепти: Бульйони та супи -> Бульйони -> М'ясний
Рецепти: Бульйони та супи -> Бульйони -> М'ясний