Рецепт - бульйон взапас


Курка (або інше м'ясо)
Вода
Цибуля ріпчаста
Морква
Спеції (сіль, перець, приправи)
Лавровий лист

Як приготувати рецепт Бульйон про запас ?

Рецепт "Бульйон про запас"
Отже, беремо шматок будь-якого м'яса (не важливо яке - свинина, яловичина, курка), у мене була домашня курка.
Добре його моєму, заливаємо водою, доводимо до кипіння. І першу воду зливаємо, а м'ясо добре промиваємо. Далі кладемо м'ясо назад в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, прибираємо вогонь на маленький і варимо так, як ви зазвичай варимо бульйон. Єдине, я завжди знімаю зверху плівку жиру, на фото її ще трохи видно (це жовті кола на поверхні нашого бульйону).
Час варіння залежить від вашого м'яса, тому у мене домашня курка, то вона варилася довго.
Потім додаємо в бульйон цибулю, моркву (їх можна натремо або наріжемо, це значення не має), сіль, перець, спеції (все на ваш смак).
І варимо до готовності.
Ось наш бульончик готовий. Даємо йому охолонути, проціджуємо через марлю.
Тепер нам будуть потрібні стаканчики або баночки (або що там у кожного є), я зазвичай буру 0.5 або 1 літрові.
М'ясо відокремлюємо від кістки (якщо потрібно), ріжемо на невеликі шматочки, так само чинимо і з морквою, якщо потрібно.
У кожен стаканчик (баночку) кладемо трохи м'яса, морквини і заливаємо доверху бульйоном.
Тепер стаканчик (баночку) прикриваємо харчовою плівкою або фольгою і ставимо в холодильник для заморожування.
Ось, в принципі, і все. Я зазвичай перед відходом дістаю стаканчик і залишаю розморожуватися, а потім, з приходом, через 15 хвилин у мене готовий суп.
Але буває й таке, що я забуваю дістанемо з холодильника "чарівний стаканчик". Нічого страшного не сталося. Я просто беру і опускаю стаканчик на кілька хвилин у гарячу воду (щоб наш заморожений бульйон відстав від стінок склянки) і кладу в каструлю, додаючи води, а далі все те ж саме: варю суп.
Тепер підсумок. Кількість м'яса і води я не вказала, тут все індивідуально.
Я завжди варю концентрований бульйон (1 домашня курка середнього розміру приблизно на 3 -4 літри води). Розливаю я в 0. 5 л стаканчики. А при варінні до цього бульйону додаючи ще стільки ж води (ну, і + картопля і все інше)
і нам цілком вистачає пообідати на 3 -4 людини.
Якщо бульйон не надто концентрований, то можна розіллємо і в 1 л стаканчики.
Також ще залежить від кількості осіб в сім'ї.
Рецепти: Заготовки -> Замороження
Рецепти: Заготовки -> Замороження