Рецепт суджук зі свинини та яловичини



 Для приготування суджук зі свинини та яловичини  підготуємо два кілограми власне свинини і два кілограми яловичини, сіль, селітру (п'ять грамів) і стільки ж цукру, по тридцять грамів базиліка, чебрецю і перцю, крім цього потрібно взяти яловичих кишок - приблизно сто грамів.
 Все м'ясо добре промити, зрізавши зайве, але зберігши весь наявний жир, розділити на порції по п'ятдесят чи сто грамів і гарненько перемішати його з сіллю, цукром і селітрою, після чого протримати суджук зі свинини і яловичини в холодному місці близько трьох-чотирьох днів.
 Сухі кишки (яловичі або телячі) вимочити в холодній воді - краще залишити на цілу ніч. М'ясо, після відстоювання злити від виділилася рідини і перемішати з усіма взятими прянощами і пропустити гарненько через м'ясорубку, повторивши цей процес кілька разів. Фарш витримуємо в холоді ще пів дня і набиваємо отриманою масою яловичі кишки, формуючи з них як би невеликі сардельки, закручуючи кишки через рівні проміжки, стежте, щоб набивалися кишки не надто щільно. Розділити їх попарно, видавити на кінцях трохи фаршу, скріпити в цьому місці в кільце, проколоти в декількох місцях і повісити на протяг - сушитися - на це буде потрібно п'ять-шість днів, в цей час надавайте їм два рази на день плоску форму за допомогою качалки . Після цього сушити суджук зі свинини та яловичини  ще близько місяця - на холоді, підвісивши кілька штук разом.