Рецепт пай-ярд з портобелло



Незвичайна назва цієї страви передбачає відповідно, незвичайний смак, пропонуємо спробувати приготувати і оцінити його самостійно - страва готується з грибів і овочів, без додавання м'яса, може вважатися дієтичним.

Для приготування пай-ярда з портобелло  , Підготуємо оливкова олія, цибулину, три склянки знежиреного молока, півсклянки панірувальних сухарів, чотири великих капелюшка гриба портобелло, часник, шпинат чотириста п'ятдесят грамів, банка консервованої білої квасолі, три чверті склянки овочевого бульйону, пів склянки натертого твердого сиру. Сковороду розжарити, цибулю обсмажити, остудити, налити в окремий посуд молоко, вмочити кожну шляпку гриба в молоці, панірувати в сухарях, обсмажити зрізами вниз, під гнітом, після поява скоринки з одного боку капелюшків - обсмажити їх з іншого, також під гнітом.

В окремій сковороді обсмажити часник до запаху, додати шпинат, прогріти, потім квасоля і бульйон, приправити, проварити. В блюдо викладати нарізані скибочками обсмажені гриби, поверх них - шар приготованого шпинату, на нього - смажену цибулю і зверху ще гарячий пай-ярд з портобелло  рясно присипати тертим сиром.