Рецепт - бульйон з домашньою локшиною


500 грам м'яса або половинка курки
1 морква і 1 цибулина дві столові ложки вершкового масла
лавровий лист, 2-3 горошини перцю
зелень петрушки і кропу, сіль

Ставимо варимо бульйон, поклавши в холодну воду м'ясо. Коли збереться закипіти, додаємо перець і лавровий лист, далі варимо при повільному кипінні під кришкою.
Цибулю і моркву шаткуємо, хвилин 20-25 млоїмо в олії на маленькому вогні і незадовго до закінчення варіння додаємо в бульйон.
Час зайнятися локшиною. У велику миску або на обробну дошку просіваємо гіркою борошно. Яйця гарненько перемішуємо з третиною склянки крижаної води, сіллю і чуточкой соняшникової олії, вливаємо цю суміш у поглиблення в борошні, акуратно замішуємо. І не поспішаємо, поступово збираємо борошно в поглиблення, щоб тісто було не тільки дуже щільним, але і рівномірно перемішаним. Готовому тісту даємо полежати хвилин 15-20, чим-небудь накривши.
Розкачуємо дуже тонкий пласт, гарненько подпиліть борошном з обох сторін, щоб не прилипало. Нарізаємо тісто на вузенькі смужки будь-якої довжини, яка нам подобається, складаємо на блюдо і даємо злегка підсушитися.
Виймаємо м'ясо з готового бульйону і проціджуємо його. Якщо є необхідність - робимо відтяжку.
Варимо локшину в окремій каструлі, відкидаємо на друшляк. При подачі в кожну тарілку кладемо локшину, заливаємо гарячим бульйоном і посипаємо рубаною зеленню