Рецепт холодцю яловичого



 Для приготування холодцю яловичого  запасемося такими продуктами: кілограм ніг яловичих, пів кілограма цукрових також яловичих кісток, одну моркву, один корінь петрушки, цибулину, часник, приправи. Підготовлені кістки і ноги треба розрубати на частини (так щоб вони влізли в каструльку), потім все ретельно промити, залити холодною, з-під крана водою і залишити в ній на кілька годин, після цього знову помити, поскоблить, залити теплою водою і залишити варитися. Готуватися холодець яловичий повинен протягом декількох годин (від п'яти до семи) - виступаючу піну і з'являється жир обов'язково знімайте.
 Після цього всі овочі (помиті і очищені, але не нарізані, щоб їх було легше потім діставати), опустіть в бульйон, приправте і залиште ще на шістдесят хвилин. Коли продукти зваряться, овочі видаліть, також витягніть кістки, а бульйон процідити. М'ясо відділити від кісток і провернути через м'ясорубку - з'єднати з процідженим бульйоном, додати сіль, закип'ятити і розлити у форми для застигання. За консистенцією холодець яловичий  повинен бути схожий на жилі, також його застиглий бульйон повинен мати досить прозорий вигляд. Подавати блюдо красиво з гілочками зелені.