Рецепт безе з горіхами



 Виконання цього нескладного рецепта, при всьому іншому має свої хитрощі, які слід знати заздалегідь. Отже, для приготування безе з горіхами підготуємо склянка горіхів пекан, три яєчні білки, щепоть солі, склянка цукру, чайну ложку оцту. До початку приготування, за деякий час, витягніть з холодильника яйця і дайте їм прийняти температуру навколишнього середовища - це полегшить процес готування. В крайньому випадку, якщо не вийшло зробити це заздалегідь, помістіть яйця в миску з теплою (але не гарячої) кип'яченою водою. Дуже акуратно і обережно відокремте білки від жовтків - уважно стежте, щоб в білках не виявилося ні краплі жовтків.
 Духовку прогрійте, а горіхи роздробити на дрібні шматочки, візьміть білки і збивайте їх, кинувши щепоть солі, спочатку на повільній швидкості міксера, а потім все нарощуючи цю швидкість, коли вона стане досить високою, а з білків утворюється піна - поступово тонким струменем, додавайте в масу цукор. Після того, як весь цукор буде додано - влийте норму оцту і збивайте, поки не відчуєте, що маса стала досить густою і дуже акуратно вмішайте в неї горіхову крихту - білкова суміш ні в якому разі не повинна опасть. На пергамент ложкою викладайте отриману суміш - запечіть протягом недовгого часу, а потім вимкніть духовку і не дістаючи тістечка, залиште їх там на всю ночьі наше безе з горіхами  готово.