Рецепт - бульйон з курки


Інгредієнти для рецепта Бульйон з курки

курка або курячі кістки
білок яйця для відтяжки
морква
цибуля, петрушка

Як приготувати рецепт Бульйон з курки ?

Вибираємо молоду курку, угодовану, але не жирну. Інакше прозорого бульйону не вийде. Якщо плануємо залишимо м'ясо в бульйоні - то кладемо курку в холодну воду. Якщо м'ясо зваримо і використовуємо для іншої страви - то закладаємо курку в киплячу воду.
Варимо при повільному кипінні під кришкою до м'якості курки.
Якщо вийшов недостатньо прозорий бульйон, треба його освітлити. Для цього дрібно рубаємо курячі кісточки, додаємо білок яйця, трохи теплого бульйону, розмішуємо і повільно, постійно помішуючи, вливаємо в киплячий бульйон. Знімаємо з вогню, даємо відстоятися, прибираємо з поверхні жир, ретельно проціджуємо.
Подаємо в бульйонних чашках, додавши на плоскій тарілочці пиріжки або грінки з сиром. Ніхто не заборонить і покладемо в бульйон шматочки відвареного курячого м'яса.