Рецепт оливкової хліба з розмарином



 Прекрасно, якщо можна поїсти хліб, приготовлений своїми руками - наш рецепт допоможе вам зрозуміти, що приготування хліба зовсім не така клопітна справа. Для приготування оливкової хліба з розмарином  підготуємо п'ятсот грамів хорошою пшеничного борошна, сім грамів дріжджів, півтори чайних ложки морської солі, столову ложку цукру, сто сімдесят п'ять грамів оливок без кісточок, оливкова олія, шість гілочок розмарину.
 З'єднайте норму борошна, дріжджів, цукру з оливками і щепоточку солі, додайте трохи оливкового масла і оливки. Вимішайте тісто руками, при необхідності додаючи борошно, але не захоплюйтеся, щоб хліб не вийшов занадто жорстким, замішувати теж не потрібно довго, дочекайтеся, поки тісто стане м'яким, але однорідним - і продовжуйте. Відкладіть тісто, накривши плівкою або серветкою, для розстоювання - помістіть його в досить тепле місце, нехай підніметься. Потім розділіть тісто надвоє, помістіть кожен шматочок у форму, застроміть зверху гілочки розмарину і дайте ще раз піднятися (коли тісто збільшиться вдвічі - процес можна вважати закінченим). Після цього можна випікати - для того, щоб перевірити готовність оливкової хліба з розмарином  , Коли він оголить корочку, постукайте по ній. Якщо звук буде порожнім, можна діставати.