Рецепт картопляних зраз з м'ясом



 Для приготування цієї страви будемо використовувати найкорисніший вид приготування картоплі - відварювання його в мундирі. Щоб отримати наша страва - картопляні зрази з м'ясом,  підготуємо дванадцять картоплин (середнього розміру), одне яйце, триста грамів м'якоті яловичини, пучок цибулі, приправи.
 Для початку промиємо картопля зі щіточкою і відварити до готовності, очистимо від шкірки і розімніть в пюре - картопля беріть розваристої, у більш щільного після відварювання в мундирах, при розминці можуть утворюватися грудочки, що небажано. У остигнула до теплого стану картопляну масу вбиваємо яйце, присаливаем і перемішуємо - це буде тісто для зраз.
 Яловичину потрібно відварити і пропустити через м'ясорубку, потім обсмажити цибулю і змішати з м'ясом, приправити. Потім з картоплі формуємо коржі, надаємо їм плоску форму, викладаємо начинку з м'яса і загортаємо м'ясо в картопляну масу (деякі використовують для цього харчову плівку), так, щоб начинка з усіх боків була оточена оболонкою з картопляного тіста. Після цього зрази можна надати бажану форму і обсмажити з дух сторін, при подачі картопляні зрази з м'ясом  можна полити сметаною.