Рецепт макаронів з сиром і артишоками



 Для приготування макаронів з сиром і артишоками загодя заготовимо триста грамів варених артишоків, сто грамів бекону, триста п'ятдесят грамів макаронів, часник, борошно пшеничне близько п'ятдесяти грамів, вісімсот мілілітрів свіжого молока, гірчицю, мускатний горіх, твердий сир, п'ять помідорів, тертий пармезан вагою близько сорока грамів, масло і приправи .
 Духовку гріємо, макарони відварюємо до готовності (при відварювання в них добре додавати оливкове масло - вони будуть м'якше і смачніше), а в окремій каструльці (або на сковороді) обсмажуємо артишоки з беконом, після чого відкладаємо їх на тонке паперовий рушник. На сковороді, де смажився бекон, обсмажуємо НЕ роздавлений зубчик часнику, потім засипаємо борошно, трохи пріжаріваем і починаємо потроху вливати молоко, намагаючись щоб не утворювалися грудочки - туди ж відправляємо ложку гірчиці і трохи приправляем мускатним горіхом - після цього зубчик часнику звідти можна дістати, а замість нього покласти тертий твердий сир, промісити од розчинення. У сирний соус висипаємо макарони, додаємо артишоки і бекон, перекладаємо масу у форму для випікання, укладаємо зверху нарізані скибочки помідорів, посипаємо сиром і зеленню, і випікаємо наші макарони з сиром і артишоками  до готовності.