Рецепт Ікан Бакар - риби гриль в банановому листі



 Для приготування цього екзотичного блюда малайської кухні, Ікан Бакар - риба гриль в банановому листі  , Знадобляться не менше екзотичні компоненти. І в першу чергу це банановий лист (три штуки), крім того це риба Ікан (чотириста грамів) і паста з спецій (сто п'ятдесят грамів). Треба сказати, що слово Ікан в цьому рецепті означає просто рибу (тобто, можете взяти ту, що подобається), а Бакар - в перекладі означає печена. Втім, у малайців є власна думка і в класичному рецепті використовуються крила електричного ската (які за відсутності таких замінюються, знову ж, будь-який, але тепер уже обов'язково плоскою, рибою).
 Рибу, перш за все, потрібно замаринувати в пасті з спецій. Її можна приготувати самостійно, для цього візьмемо гвоздику, три цибулини-шалот, шість засушених перців чилі, столову ложку куркуми, чверть чайної ложки пасти з товчених креветок белачан, лимонне сорго (втеча довжиною в п'ять сантиметрів) і три сантиметри кореня галангал (можна замінити на імбир), цукор, сіль, рослинне масло і столова ложка лимонного соку. Всі складові розтерти в ступці або збити в блендері, після чого натерти цією пастою гарненько шматочки риби. Після того, як вони злегка замаринується, загорнути їх в листя банана (досить туго, і закріпивши, щоб не вивалювалися). Після цього підготовлене блюдо Ікан Бакар - рибу гриль в банановому листі  , Потрібно дуже швидко з двох боків обсмажити на гирлі (не більше п'яти хвилин з одного боку).