Рецепт пончиків Старомодні



 Коли ще не було різноманітності легкодоступних в интеренете рецептів, наші мами дізнавалися такі рецепти один від одного і своїх мам, ретельно заносячи їх у спеціальні кулінарні книги. Пора згадати смак дитинства, приготувавши пончики Старомодні  «З маминої кулінарної книги».
 Для приготування підготуємо сухі дріжджі (одну столову ложку), пів склянки теплої води, така ж кількість цукру, одне яйце, вершкове масло (три склянки), стільки ж борошна і рослинне масло. Готувати пончики Старомодні досить просто: дріжджі потримати в теплій воді з цукром десь хвилин п'ятнадцять, окремо міксером збити яйце, третину склянки цукру, сіль - сюди ж вилити дріжджову воду.
 Підігріти молоко з маслом, з усіх отриманих інгредієнтів, додавши борошно, замісити тісто. Далі потрібно дати йому час піднятися (збільшиться приблизно вдвічі), після цього можна його помісити і дати ще настоятися або відразу готувати - розкачати тонким шаром тісто і вирізати склянкою кола, сказати їх у кульки, вирізати в центрі кульки коло. Дати злегка піднятися і обсмажувати до золотистого. Після того як пончики Старомодні  будуть готові, викласти на паперові рушники, а після того як жир вбереться - на блюдце і прикрасити поверхню цукровою пудрою.