Рецепт Мурашника



 Один з найпростіших в приготуванні тортів - Мурашник  , Для нього підготуємо три з половиною склянки тонко змеленого пшеничного борошна, склянку з чвертю цукру, двісті грамів магазинної сметани, пачку маргарину і пачку хорошого вершкового масла (Не спред), банку згущеного молока (вареної, якщо не хочете витрачати час на самостійну варіння), соду і сіль.
 Борошно просіяти - для надання тісту більшої пишності (а блюду в підсумку більшого багатства смаку), - в борошно вмішати сметану, цукор і теплий (але не топлений) маргарин. Тісто, що вийшло, прокрутити на м'ясорубці - щоб виходили довгенькі тонкі джгутики з тіста. Їх краще відразу викладати на деко, тому це буде складніше - запікати до золотистого. Масло збити з вареним згущеним молоком (для зручності, масло має бути кімнатної температури).
 Отримані коржі для торта потрібно поламати не дуже дрібно (не повинна повчатися пил - лише велика крихта), позика вилити крем і добре перемішати. Отриману масу треба викласти в блюдо так, щоб вийшла гірка, формою нагадує мурашину купу - за це торт і отримав свою назву. Після цього процесу Мурашник  можна відправляти в холодильник (на нижню полицю), щоб він там просочився і злегка застиг.