Рецепт класичних картопляних зраз з м'ясом



 Приготування класичних картопляних раз з м'ясом  - Процес нескладний, з продуктів припасемо дванадцять великих картоплин, триста грамів яловичини (нежирної), а також яйце і пучок зелені цибулі.
 Наші картоплини потрібно відварити - кажуть, що корисніше всього це робити в мундирі, але потім не завжди виходить добре розім'яти (пюре може зробитися жорстким і з грудочками), тому орієнтуємося на сорт картоплі - якщо він розваристої, можна відварювати неочищеним, а інші сорти краще варити очищеними. Отже, розім'явши картопляну масу потрібно дати йому трохи охолонути і вбити в неї яйце (в гарячому картоплі яйце відразу ж згорнеться). Окремо потрібно відварити яловичину і змолоти її на м'ясорубці (цибулю можна подрібнити разом з м'ясом, сирим, а можна попередньо обсмажити, а вже потім вмішати в фарш). Тепер почнемо відповідальний процес ліплення зраз - картопля потрібно розділити на рівні порції сформувати коржики і, надавши їм плоску форму, загорнути всередину гарне кількість м'яса з цибулею. Фахівці кажуть, що формувати зручно за допомогою змащеній жиром харчової плівочки. До готовності класичні картопляні зрази з м'ясом  потрібно обсмажувати на будь-якому маслі (повинна з'явитися корочка).