Рецепт тажина з Марокко



 Назва страви перегукується з назвою глиняного посуду, в якій його готують, а продукти для нашого тажина з Марокко  візьмемо такі: пів кілограма яловичини (або курки), два міцненьких баклажана, три молодих морквини, дві картоплини (візьміть бульби побільше) і дві ріпки.
 Марокканський глиняний тажин і відкритий вогонь замінюємо закритим сотейником і газовою плиткою - на оливковій (якщо немає, то будь-якій рослинній) маслі засмажуємо цибулину, попередньо нарізавши її великими часточками, після додаємо шматочки м'яса (нарізаємо їх розміром приблизно три на три сантиметри) - вогонь робимо повільний, щоб не пригорає (і навіть корочка не повинна схоплюватися). Після того, як м'ясо майже доведено до готовності, страву можна приправити (ароматна східна приправа для м'яса буде в самий раз). Далі готуємо овочі - чищений картоплю - на вісім частин, решта заготовлені овочі - за розміром шматочків картоплі, все перемішати, приправити як м'ясо і викласти шаром в сотейник (не змішуючи з м'ясом). Готувати, не відкриваючи кришку (і навіть не заглядаючи під неї), хвилин двадцять сім, після чого тажин з Марокко  можна подавати на стіл. До речі, овочі в цій страві можна абсолютно довільно замінювати будь-якими іншими, що дуже зручно, коли в холодильнику мінімальний набір продуктів, а з дому виходити зовсім не хочеться.