Рецепт - каппеллетті в бульйоні


Борошно (в тісто) - 300 грам
Яйце (в тісто - три штуки в начинку - одна штука - чотири штуки
Жовток яєчний (в начинку) - одна штука
Оливкова олія (в тісто) - одна столова ложка
Рикотта - 200 грам
Пармезан (у мене - твердий "Російський") - 30 грам
М'ясо куряче (відварне) - 150 грам
Масло вершкове (в начинку) - одна столова ложка
Цедра лимона (1/4 лимона)
Сіль (щіпка)
Перець чорний (мелений, щіпка)
Горіх мускатний (щіпка)

Рецепт "Каппеллетті в бульйоні"
Борошно просеем в чашку, зробимо поглиблення і вольем в нього 3 яйця,
додати дрібку солі і одна столова ложка оливкової олії. замісити тісто.
Я вирішила повипендріваться і зробимо тісто 3-х кольорів: білого, рожевого і жовтого.
В одну частину я підмішала трохи молока (а то крутуватий вийшло), в іншу - 4-5 чайні ложкісвекольного соку, в третю - 4-5 чайні ложкіморковного соку.
Але після варіння колір став не таким яскравим Каппеллетті були такого ніжного, я б сказала, пастельного кольору
Чашку з тестом накриваємо вологим рушником, щоб воно не засохло, і залишаємо на 30 хв.
потім займаємося начинкою. Рікотту в нашому місті я шукати навіть не намагалася - припускаю, що тільки даремно втрачу час і спантеличив продавців Тому я заздалегідь приготувала її сама по рецепту Натулі_70 http://www.povarenok.ru/recipes/show/29883/ Дуже ніжно вийшло! Я робила половину порції.
Отже, рикотту змішуємо з натертим пармезаном (ну або будь-яким твердим сиром),
додаємо по дрібці солі, чорного меленого перцю і мускатного горіха, цедру 1/4 лимона, 1 яйце і 1 жовток.
Я додала тільки жовток - побоялася, що якщо ще і яйце додам, буде рідка начинка.
Потім додаємо шматочок м'якого вершкового масла і мелкопорезанний відварене куряче м'ясо. До речі, бульйон, в якому варився наш шматочок курочки, залишаємо. У ньому ми потім будемо варимо наші каппеллетті.
Насипаємо на робочу поверхню столу трохи борошна і тонко розгортаємо тісто.
Розрізаємо на квадрати зі стороною 5-6 см.
У центр кладемо трохи начинки (приблизно 1/2 чайні ложки, краю квадратиків змащуємо холодною водою і складаємо так, щоб вийшов трикутник. Обертаємо трикутник навколо середнього пальця і ??з'єднуємо кінчики.
У киплячий бульйон закидаємо каппеллетті і варимо до готовності.
Подаємо з бульйоном і тертим сиром.
Смачного!
Каппеллетті (cappelletti) - один з різновидів пасти, в перекладі означають "маленька шапочка". У різних регіонах Італії каппеллетті може відрізнятися за формою: в Емілії Романо кінчики капелюшки повернені догори, в центральних регіонах - кінчики з'єднані в коло. Традиційно для начинки використовується рикотта, проте в сучасних кулінарних книгах можна зустріти рецепти каппеллетті, начинені м'ясом або, приміром, сумішшю рікотти з равликами. Каппеллетті подамо з бульйоном, з соусами або просто з тертим пармезаном.
Традиційно в Емілі Романо каппеллетті насолоджуються під час різдвяного обіду. Вони з'явилися ще на початку 1800-х рр. Ще тоді в доповіді префекта Форлі прозвучало: «У кожній сім'ї на Різдво їдять макарони, фаршировані рікоттою, звані« каппеллетті ».
Рецепти: Гарячі страви -> Паста
Рецепти: Гарячі страви -> Паста