Рецепт замороженого ягідного торта



 Для замороженого ягідного торта  підготуємо по сто грамів масла (вершкового) і здобною борошна, три чверті чайної ложки розпушувача, чайну ложку ванілі, два яйця, п'ятсот грамів ягід (яскравих і стиглих), цукрову пудру, три листа желатину, три яєчні білки, триста мілілітрів вершків. Духовку розігріти, масло збити з невеликою кількістю цукрової пудри, додати здобну борошно, всю підготовлену норму розпушувача, а також ваніль і два яйця.
 Отримане тісто потрібно вилити у форму і гарненько пропекти, а потім і остудити - після охолодження його слід розрізати на дві частини (поперек). У помиту форму (де готувався бісквіт - укладаємо його нижню частину. Потім виготовляємо мус - ягоди прогріваємо в каструльці, трохи підсолоджують (цукровою пудрою), збиваємо в блендері, окремо розмочуємо желатин і змішуємо його з ягідним пюре, охолоджуємо. Білки збиваємо з пудрою, акуратно втручаємося в пюре з желатином, потім - у форму, на нижню частину коржа викласти охолоджене желірваное пюре з білками, торт потрібно накрити верхньою частиною бісквіта, після чого торт поміщаємо в морозилку - коли він затвердіє, витягнути з холоду, присипати пудрою (можна намалювати візерунки інею на поверхні) і подавати заморожений ягідний торт  з холодним напоєм.