Рецепт сабайон



 Напій-десерт Сабайон  готується з шести яєчних жовтків, третині склянки цукру, трьох чвертей склянки мадери (вина, втім його можна замінити будь-яким вермутом), чайної ложки лимонної цедри, пучку кориці, половинки чайної ложки ванілі, половини склянки збитих густих Сівок, тонкого бісквіта і ста п'ятдесяти грамів ягід (промені ароматних малини або полуниці).
 Напій цей, зазвичай подається трохи теплим, але при бажанні його можна успішно використовувати і як прекрасний соус до різноманітних солодких страв, і в замороженому вигляді. У мисці змішати жовтки, всю підготовлену норму цедри, ванілі і кориці, а також весь цукор, після чого влити мадеру, все добре збити і прогріти на паровій бані (недовго) - процес буде правильним, якщо маса спіниться, збільшиться втричі, а колір стане блідим. Слідкуйте за консистенцією - якщо готувати трохи менше - вийде швидше соус, якщо довше - мус, після зняття з вогню, потрібно якийсь час ще помішувати страву, щоб не пристало до стінок миски. Подавати Сабайон  теплим можна відразу ж, але якщо його остудити, то зверху можна зробити прикрасу у вигляді пірамідки збитих вершків, покласти на дно прошарок з бісквіту, зверху викласти мус, на нього вершки і поверху прикрасити ягідної прошарком.