Рецепт повидла з ревенем і імбиром



 Для повидла з ревенем і імбиром  підготуємо кілограм власне ревеню, один лимон, п'ятдесят грамів імбиру, кілограм цукру, вісім грамів пектину, шматочок вершкового масла, стерилізовані банки для закочування і кришки.
 Підготовлений ревінь покласти в миску, до нього додати вичавлений з цілого лимона сік і всю що вийде зняти, цедру, а також нарізаний корінь імбиру, окремо змішати пектин і гранульований цукор - полити отриманою рідиною суміш з ревенем - дати постояти ніч у холоді. Вранці прогріти в каструльці отриманий напівфабрикат повидла - заважати слід до повного розчинення цукрових Ранул, після чого проварити ще не повільному вогні поки, відклавши невелику частину і поторкавши пальцем, не побачите складочки на ревені (вся маса повинна до цього моменту почати застигати). З поверхні слід прибрати всю виділилася піну, після чого додати до повидла небагато (невеликий шматочок) вершкового масла, щоб запобігти новому піноутворення. Стерилізовані банки прогріти і залити в них трохи остигле варення, наповнюючи їх майже до верху, а на поверхню укласти воскові диски (так, щоб воскова поверхня лежала на повидлі з ревенем і імбиром  ), Після чого банки можна починати закочувати.