Рецепт пирога з капустою



 Для пирога з капустою  необхідні: п'ять яєць, склянка сметани, сіль і сода (потроху), сто двадцять п'ять грамів вершкового масла і сто грамів розсипчастої борошна, сир у невеликій кількості і кілограм свіжої капусти.
 Капусту потрібно досить дрібно нашаткувати, а потім пасерувати в невеликій кількості води до м'якості, з додатком солі і (для любителів смаку поострее) перцем. Окремо відварити круто три штуки з підготовлених яєць, охолодити їх, очистити і подрібнити, а потім змішати з віджатою від зайвої рідини капустою - пам'ятайте, що для поліпшення смаку, краще щоб начинка деякий час постояла на холоді. У миску вилити склянку сметани - вона повинна бути не дуже густий, збити три яйця і змішати зі сметаною, додати трохи соди, всі підготовлені масло і борошно - якщо сметана густовато, додайте трохи води, - повинно вийти трохи рідкуватий тісто.
 Половину всього отриманого кількості розподілити по змащеній формі, на цей шар помістити капустяну начинку, накрити другим шаром тіста і присипати зверху подрібненим сиром, запекти (як варіант, можна сир додати поверх вже трохи підрум'яниться пирога). Отриманий після запікання пиріг з капустою  відмінно підходить для вживання з ранковою кавою або чаєм.