Рецепт ЕМПАНАДАС - печених пиріжків



 Для ЕМПАНАДАС - печених пиріжків  підготуємо двісті п'ятдесят грамів якісного борошна, сіль, сто двадцять п'ять грамів вершкового (Не солоного) масла, дві цибулинки, двісті п'ятдесят грам м'якоті яловичини (спинна частина), дві столові ложки чорного родзинок, столову ложку хорошого оливкової нерафінована олія і по половинці чайних ложок пекучого перцю і кмину. Спочатку приготуємо начинку - замочимо і дамо стекти нашому чорному родзинок, очистимо й наріжемо дрібно обидві цибулини, обсмажити їх в ложці нерафінованої оливкової олії до прозорості, потім додамо пів склянки води і проварити, поки рідина не випарується повністю, після чого можна скласти в сковороду нарізане дуже дрібними шматочками м'ясо, розмочений і підсушений родзинки і кмин - обсмажувати до рум'яності м'яса. Тепер зробимо тісто: масло наріжемо невеликими шматочками і розітріть з сіллю і всім підготовленим кількістю борошна до отримання дрібної крихти, потім потрібно розмочити цю крихту водою так, щоб вийшло круте тісто, яке відразу ж слід розкачати тонким шаром і нарізати дванадцяти сантиметрові в діаметрі кружечки. На кожен кружечок слід покласти по півтори ложки підготовленої начинки, змастити краї теплою водою і хорошенечко защипнути, оформивши краю фігурними хвилями. Пиріжки укладати на абсолютно сухий лист (можна вистелити папером) і запікати до золотистого і хрускоту. Подавати емпанадас - печені пиріжки  потрібно не зволікаючи, поки вони ще гарячі.