Рецепт картоплі смаженого з опеньками



 Для картоплі смаженого з опеньками  , Буде потрібно чотириста грамів хорошого (краще молодого) картоплі, двісті грамів заморожених опеньків, п'ять ложок олії, головка цибулі і п'ять столових ложок сметани середньої густини. Спочатку обробити картопля - якщо він молодий, то чистити не варто (під шкіркою міститься багато корисностей), просто промити і потерти щіточкою (немолодий, звичайно, краще почистити).
 Підготовлені бульби нарізати часточками (як на жарку) і обсмажити (попередньо обсушивши) на добре прогрітому маслі (вогонь повинен бути весь час великим), помішуючи коли частина картоплі набуває золотисту скориночку (як завжди при смаженні картоплі, солити слід лише в самому кінці). На іншій сковороді зробити цибульну засмажку. Потім до неї потрібно додати заморожені опеньки (вони дадуть сік, вийде не обсмажування, а, швидше, тушкування) - у них відразу ж можна додасть приправи (включаючи сіль), готувати, поки рідина не випарується, потім залити сметаною. Продовжувати прогрівати сковорідку ще протягом кількох хвилин, щоб складові встигли просочити один одного. Вміст двох сковорідок не змішувати, подавати можна у двох варіаціях - або на тарілці відразу гриби і соус (але так щоб вони не змішувалися), або на тарілку викласти картоплю, а поруч поставити соусник з грибами - так можна вмочати кожен шматочок картоплі смаженого сопуть  - В грибний соус.