Рецепт - суп-локшина домашня на грибному бульйоні


Гриби білі сушені 52 грам
або гриби свіжі 530 грам
Морква 100 грам
Цибуля ріпчаста 100 грам
Петрушка (корінь) 26 грам
Масло топлене або рослинне 40 грам
Сіль, перець
Зелень дрібно рубана
Для локшини:
Борошно пшеничне 140 грам
Яйце 1 / шт.
Вода 30 грам
Сіль 4г

Сушені гриби переберемо, промиємо і замочимо в холодній воді на 3 години. Набряклі гриби знову промиємо, а воду, в якій вони замочували, процідити і варимо в ній гриби до готовності. Зі свіжих грибів бульйон готуємо без замочування.
Бульйон процідити, гриби наріжемо соломкою.
Для локшини борошно просеем гіркою, в центрі роблять поглиблення і, поступово вливаючи суміш води з яйцем і сіллю, замісити круте тісто. витримаємо тісто 20-30 хвилин, далі розкачати в пласти товщиною 1-1,5 мм, наріжемо смужками шириною 3-4 см і шаткуємо у вигляді локшини. підсушимо на дошці, посипаною борошном.
Овочі наріжемо тонкою соломкою і пасеруємо на олії.
У киплячий бульйон закладають нарізані гриби, пасеровані овочі, доведемо до кипіння і додамо локшину, сіль, перець. варимо до готовності.
При подачі суп посиплемо зеленню.