Рецепт пирога зі сливами і горіхами пекан



 Для пирога зі сливами і горіхами пекан  , Знадобляться двісті п'ятдесят грамів пісочного тіста, сто грамів горіхів (краще пекан), золотистого сиропу п'ять столових ложок, п'ятдесят грамів якісного вершкового масла, два курячих яйця (і ще окремо один білок і один жовток), сто грамів коричневого цукру, шість великих темно -сині слив (розрізати на половинки, видаливши кісточку), пів чайної ложки свіжої ванильнойесенції.
 Форму підготувати, духовку прогріти, горіхи пекан потовкти у велику крихту - потім слід вмесіть їх в готове пісочне тісто (злегка), після чого тісто розкачати тонким шаром і покласти у форму так, щоб вийшла корзинка (готувати, спочатку накривши фольгою і під бобами , потім зняти всі і підрум'янити). Білок збити, корж остудити і змастити його білком, охолодити. Масло розтопити з сиропом, потім збити всі підготовлені яйця, разом з відокремленим жовтком, додаючи потроху цукор і есенцію - якщо після змащування коржа залишився збитий білок - його теж можна додати в повітряну масу. На корж, не виймаючи його з форми, укласти шар слив, засипати залишилися горіхи, а зверху залити збитою масою і ще запекти так, щоб вміщена в масу сірник виходила сухою - пиріг зі сливами і горіхами пекан  подають гарячим.