Рецепт пирога з вишеньками



 Для пирога з вишеньками  підготуємо двісті п'ятдесят цих ягід (кісточки видалити), стільки ж пшеничного тонко змеленого борошна, по сто грам води, цукру і цукрової пудри, стручок ванілі, лимон, сто п'ятдесят грамів вершкового (Не солоного) масла, чотири яєчних жовтки, сто двадцять п'ять грамів тосканського десертного вина, бланшірованние мигдальні пластівці, стеблинка базиліка, французькі вершки.
 Всі вишні без кісточок викласти в каструльку, залити водою, присипати цукром (всього по сто грамів), вити вино - проварити до загустіння, остудити. Борошно в кухонному комбайні змішати зі ста грамами цукрової пудри, щепоточку солі, насінням з ванільного стручка, цедрою з лимончика і маслом - всі разом збити, потім додати три жовтка і ще раз збити - отримане тісто обернути декількома шарами плівки і відправити в холод. Духовку прогріти, формочку підготувати, - тісто розкачати тонким шаром, викласти у форму у вигляді кошички, по периметру ж отриманої кошики викласти все вишеньки в сиропі (поверх, якщо залишилося тісто, можна пустити ажурну сіточку з полсочек тесту. Потім верх пирога смахать сумішшю з жовтки з двома ложками води, запекти, приблизно на половині всього часу приготування, присипати мигдальними пластівцями, дати підрум'янитися і подавати пиріг з вишеньками  , Присипавши базиліком і декорувавши французькими вершками.