Рецепт - кальян на курячому бульйоні


Курячий бульйон - 1 літр (дуже бажано, якщо не сказати обов'язково, готуємо калью на бульйоні з домашньої курки тому що в іншому випадку вона вийде з дуже слабким смаком)
Огірок солоний - 1 штука
Морква - 1 штука
Ріпчаста цибуля - 1 штука
Борошно - 1 столова ложка
Цукор - 1 чайна ложка
Сіль

наріжемо солоний огірок і моркву тонкою соломкою.
Дрібно наріжемо цибулину. обсмажити на невеликій кількості рослинного масла цибулю до прозорості (3 - 4 хвилини). додамо нарізану моркву і обсмажуйте всі разом ще кілька хвилин. додамо нарізані огірки і тушкуйте овочі ще близько 5 хвилин. додамо до овочів столову ложку борошна, перемішаємо.
Далі ми будемо додавати до обсмаженою овочам теплий курячий бульйон. Починайте додавати бульйон невеликими порціями, щоб уникнути борошняних грудок. додамо трохи, буквально половину ополоника, бульйону, розмішати, далі додамо ще половинку ополоника, знову розмішати і таким чином додавайте бульйон до тих пір, поки вміст сковорідки не стане досить рідким.
Потім просто виллємо овочеву суміш в бульйон, розмішати, додамо трохи цукру. поставимо на вогонь і варимо після закипання буквально 10 - 15 хвилин, до готовності моркви. Дуже часто в калью, для додання страві додаткової гостроти, додамо ще прокип'ячений огірковий розсіл або лимонний сік. Кількість розсолу або соку визначається тільки смаковими уподобаннями. Особисто я не додаючи ні того, ні іншого.
При подачі в тарілочки розкладається залишилося після варіння бульйону куряче м'ясо. Подається калья зі сметаною і, при бажанні, з скибочками лимона.
Приємного вам апетиту!