Рецепт ігристого желе з полуницею



 Для ігристого желе з полуницею  потрібно п'ятсот грамів ягід свіжої полуниці, дев'яносто грамів цукру, дві столові ложки соку лимона, дванадцять грамів желатину, п'ятсот мілілітрів білого (або рожевого) ігристого, збиті вершки.
 Зберігати отриманий за цим рецептом десерт, можна близько двох днів - але для заморозки він абсолютно не підходить. Чотири найкрасивіших полуниці залишити для декорування, решта подрібнити (будь-яким способом) і перемішати з соком лимона і всім підготовленим цукром - дати просочитися суміші деякий час, потім ще раз змішати. На сито викласти марлю, складену в декілька шарів, або кухонний рушник - і викласти туди полуничну масу - дати соку вільно стікати, що не видавлюючи, щоб не замутити витягуваний сік. Желатин залити кількома ложками води, дати набрякнути, потім розчинити методом нагріву (в мікрохвильовці або на газі), після цього розплавлене желе треба вилити до полуниці. Залишені ягідки декоративно нарізати (гарне блюдо виходить з ягодами нарізаними пластинками) і розкласти по скляних креманкам, залити невеликою кількістю желе і придавивши до стінок. Щоб закріпити на них. Залишок желе змішати з збитим виделкою для появи піни, ігристим розливати по прозорим креманкам акуратно, щоб не збити шматочки полунички зі стінок. Після цього всі підготовлені порції ігристого желе з полуницею  потрібно витримати на холоді до застигання, прикрасити ажурною гіркою збитих вершків і ще шматочками полуниці (якщо залишилися), і подавати.