Рецепт домашньої халви з горішками



Інгредієнти для приготування домашньої халви з горішками :
 - Дві склянки (чотириста грам) очищених насіннячок соняшнику,
- Один стакан білого борошна вищого сорту,
- Половина склянки (сто грам) цукрового піску,
- Половина склянки (сто двадцять мілілітрів) очищеної води,
- П'ятдесят мілілітрів соняшникової олії,
- Одна столова ложка арахісу або будь-яких інших горіхів,
- Одна столова ложка гарбузового насіння,
- Ванілін на кінчику ножа - за смаком або один пакетик ванільного цукру (десять грам).
Спосіб приготування домашньої халви з горішками :
 На плоскій сухій сковорідці обсмажуємо насіння соняшнику, перекладаємо в стакан блендера і подрібнюємо (можна кілька разів пропустити через м'ясорубку).
Обсмажуємо борошно теж в сухій сковороді, додаємо смажене насіння соняшнику
І знову подрібнюємо в склянці блендера (пропускаємо через м'ясорубку).
Відварюємо цукровий сироп (сто грам цукру і сто двадцять мілілітрів води).
Вливаємо цукровий сироп в масу з борошна і насіння. Перемішуємо особливо ретельно. Готову масу викладаємо в підготовлену форму і ретельно утрамбуем. Найкраще покласти під прес. Зверху викладаємо горішки або насіння гарбуза. Охолоджуємо перед подачею.