Рецепт лангустин в шоколадному соусі



Інгредієнти для приготування лангустин в шоколадному соусі :
 Двадцять чотири лангустина
Дві столові ложки оливкової олії
Одна паличка кориці
Щіпка солі,
Чорний перець - п'ять грам,
Для приготування соусу:
Чотириста мілілітрів кокосового молока
Дві палички цитронелли (лимонної трави)
П'ятдесят грам гіркого чорного шоколаду (вміст какао в шоколаді не повинно бути менше ніж сімдесят відсотків)
Спосіб приготування лангустин в шоколадному соусі :
 Закип'ятити в каструльці кокосове молоко, додаємо м'якоть цитронелли і ретельно перемішуємо. Прибираємо з вогню і злегка охолоджуємо.
Лангустінов очищаємо, залишаємо хвіст. На великій сковорідці прогріваємо рослинний жир, додаємо паличку кориці (попередньо подрібнену) приправляем перцем і солимо. Перемішуємо і кілька хвилин обсмажуємо. Викладаємо лангустінов і обсмажуємо з обох сторін по дві хвилини.
Шоколад ламаємо шматочками, опускаємо в кокосове молоко, добре перемішуємо і потім прибираємо в сторону. Готовий соус проціджуємо.
Розкладаємо на шість форм або порційні тарілки (обов'язково попередньо підігріваємо).

 У цьому рецепті не обов'язково використовувати тільки свіжі лангустіни, можна брати і заморожені.