Рецепт картоплі «Човник»



Інгредієнти для приготування картоплі «Човник» :
 картопля (середнього розміру) - дві картоплини
вершкове масло - півтори столові ложки, розтоплене заздалегідь
цибулю-шалот - одна штука
свіжий шпинат - один пучок
сметана - чверть склянки, рідкої консистенції
вершковий сир - шістдесят - сімдесят грам
нут (відварений) - один стакан
моцарелла - п'ятдесят - шістдесят грам
сіль і чорний перець - за смаком.
Спосіб приготування картоплі «Човник» :
 Очищаємо картоплю і цілком запікаємо в нагрітій духовій шафі приблизно сорок п'ять - п'ятдесят п'ять хвилин. Приблизна температура - сто вісімдесят градусів.
Розрізаємо картоплю на дві половинки і охолоджуємо.
Тим часом, підсмажуємо нарізану цибулю, додаємо подрібнений шпинат і обсмажуємо дві - три хвилини.
Дістаємо м'якоть з картоплі намагаючись не пошкодити шкірку.
Змішуємо цю картопляну м'якоть з сиром і рідкої сметаною, додаємо нут, цибуля, шпинат, приправляємо сіллю і посипаємо перцем.
Збризгуємо шкірку маслом і прибираємо знову в духовку на шість хвилин, дістаємо шкірку і наповнюємо її начинкою, зверху посипаємо сиром.
Готуємо в духовці десять - п'ятнадцять хвилин. Сир повинен добре розплавитися.
Смачного!