Рецепт мусаки по-грецьки



Інгредієнти для приготування мусаки по-грецьки :
 - П'ятсот грам баранини або яловичини,
- Дев'ятсот грам баклажанів,
- Чотириста грамів помідорів - свіжих або консервованих у власному соку,
- П'ять столових ложок рослинного масла,
- Одна велика цибулина,
- П'ятдесят грам вершкового масла,
- П'ятдесят грам борошна,
- Шістсот мілілітрів теплого молока,
- Тридцять п'ять - сорок п'ять грам сиру пармезан (або іншого твердого сиру),
- Один яєчний жовток,
- Дві столові ложки панірованих сухарів або хлібних крихт,
- Великі листя салату,
- Мелена кориця, сіль, мелений чорний перець - на смак.
Спосіб приготування мусаки по-грецьки :
 Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо на сковороді до золотого кольору, потім викладаємо туди м'ясо, нарізане на скибочки. Тушкуємо м'ясо разом з цибулею приблизно двадцять п'ять хвилин, регулярно перемішуючи.
У м'ясо додаємо помідори, приправляємо сіллю і спеціями, ретельно перемішуємо і готуємо на маленькому вогні хвилин двадцять п'ять.
На другий, чистій сковороді обсмажуємо в маслі баклажани, нарізані кружальцями (повинна утворитися рум'яна кірка).
Ще на одній сковороді прогріваємо вершковий жир і додаємо борошно, смажимо одну хвилинку. Потім вливаємо тепле молоко і готуємо соус ще три - чотири хвилини.
Переливаємо готовий соус в миску, вводимо жовток і половину тертого сиру.
Розміщуємо половину обсмажених баклажанів у форму. Зверху викладаємо м'ясо, потім знову шар баклажанів, заливаємо сирним соусом, посипаємо сухарями і залишком сиру.
Ставимо мусака в духовку і готуємо орієнтовно п'ятдесят - п'ятдесят п'ять хвилин.