Рецепт тірамісу



Інгредієнти для приготування тірамісу :
 - Сир Маскарпоне - чотириста грамів;
- П'ять курячих яєць;
- Половина склянки цукрової пудри;
- Дві столові ложки хорошого коньяку;
- Двісті п'ятдесят мілілітрів міцного розчинної кави,
- Одна упаковка печива для тірамісу (дамські пальчики або савоярді);
- Дві чайні ложки какао-порошку.
Спосіб приготування тірамісу :
 Тірамісу можна вважати справді геніальним рецептом. Чи не настільки складний у приготуванні, його смак вражає своєю досконалістю.
Для приготування цього десерту зробимо наступне:
Жовтки відділимо від білків. Жовтки взобьем, додамо цукрову пудру (обсяг маси збільшується при цьому вдвічі). Введемо сир маскарпоне і особливо ретельно перемішаємо виделкою.
Збиваємо білки в пухнасту білу піну. Додамо білки в сирну масу і обережно змішаємо.
Приготуємо міцну каву і вольем до нього коньяк. Цією рідиною просочити печива. Перекладемо в приготовані раніше креманки або широкі стакани.
На печиво викладемо сирну суміш (можна робити кілька шарів). Остудимо десерт протягом шістдесяти ста вісімдесяти хвилин
Готовий десерт подаємо, посипавши какао-порошком.
Вишуканий і дуже смачний десерт тірамісу готовий. Смачного!