Рецепт десерту-купол з рікоттою



Інгредієнти для приготування десерту-купол з рікоттою :
 Вершкове масло - двісті грам
Цукрова пудра - двісті грам
Борошно - двісті грам
Яйце - три штуки
Какао - три столові ложки
Пекарський порошок - одна чайна ложка
Сіль - одна щіпка
Рикотта (або дуже ретельно перетертий не надто кислий сир) - п'ятсот грам
Цукор - три столові ложки
Шоколад - сто грам
Мигдальні пластівці - три столові ложки
Цукати - дві столові ложки
Вишня - сто п'ятдесят грам
Кава мелена - одна столова ложка
Лікер Grand Marnier (або будь освітлений сік) - п'ять столових ложок
Спосіб приготування десерту-купол з рікоттою :
 1. Збиваємо вершкове масло з пудрою, додаємо пшеничне борошно, приправляємо сіллю, вводимо яйця, розпушувач. Додаємо три чайні ложечки како-порошку. Перемішуємо і замішуємо тісто.
2. Поділяємо тісто на дві рівні половини. Змащуємо дві круглі форми і рівномірно розподіляємо по них тісто. Добре розрівнюємо поверхню за допомогою дерев'яної лопатки. Прибираємо в духовку на п'ять - вісім хвилин, і готуємо.
3. Рікотту збиваємо з цукровим піском, додаємо подрібнений в крихту шоколад, пластівці з мигдалю, подрібнені цукати, ягідки вишні та кави.
4. Беремо гарний посуд і вистилають плівкою для харчових продуктів в два шари, краї плівки залишаємо звисати. Розрізаємо один бісквіт на сегменти (на вісім частин).
5. Викладаємо на дно підготовленої посуду нарізаний бісквіт. Збризгуємо лікером або соком.
6. Викладемо начинку і накриємо іншим бісквітом. Загорнемо краю харчової плівки
7. Придавлюємо вантажем і охолоджуємо два - три години. Дістаємо і посипаємо корицею і мигдалем.