Рецепт торта з пряників і бананів



Інгредієнти для приготування торта з пряників і бананів :
 П'ятсот грам ванільних або шоколадних пряників,
Чотири - п'ять штук стиглих бананів,
Дев'ятсот грам сметани жирністю двадцять п'ять - тридцять відсотків
Один стакан цукрового піску (двісті грам),
Одна плитка гіркого шоколаду.
Прикраса для торта вибираємо за бажанням. Це можуть стати безе, скибочки мармеладу, льодяники, свіжі ягоди або фрукти.
Спосіб приготування торта з пряників і бананів :
 М'які, свіжі пряники розрізаємо на дві мул на чотири тонких шматка. Очищаємо стиглі банани від шкірки і нарізаємо їх на тонкі рівні кружечки. Жирну сметану збиваємо вінчиком з додаванням цукрового піску.
Умочуємо скибочки прянички в крем із збитої сметани і викладаємо на приготоване плоске блюдо. Викладаємо зверху на пряники кружечки з бананів. Поливаємо кремом зі сметани. Повторюємо дії, формуючи другий ярус торта. Спочатку укладаємо пряники, потім бананові кружечки і змащуємо кремом.
Для гідного торта буде потрібно зробити три або чотири яруси.
Коли все зроблено, посипаємо готовий торт натертої шоколадною стружкою і прикрашаємо за своїм бажанням. Шістдесят - дев'яносто хвилин охолоджуємо в холодильнику перед подачею.