Рецепт - бульйон китайський з грибами


Бульйон (грибний) - 1 л
Гриби (муер - деревні сухі) - 1-2 чайні ложки
Печериці (свіжі) - п'ять штук
Лук порей - п'ять штук
Морква (сира) - одна штука
Часник - 2 зуб.
Кукурудзяні качани (свіжі або консервовані) - 3-4 штук
Імбир (свіжий або маринований) - 20 грам
Зелень (свіжа подрібнена)
Горошок зелений (молодий, неочищені, свіжий або морожений) - 3-4 штук
Соєвий соус (за смаком)
Перець гострий (за смаком)
Рисове вино (або "херес") - одна столова ложка
Рисовий оцет (або лимон за смаком)
Масло рослинне (для обсмажування) - одна столова ложка
Олія кунжутна (за бажанням) - одна чайна ложка

Рецепт "Бульйон китайський з грибами"
Продукти ...
Деревні гриби замочимо;
нарізати овочі: часник, імбир-дрібно, морква-крупною соломкою, шампіньйони -вдоль на 4 частини, кукурудзяні качани на 3 частини.
У каструльці на ростительного маслі обсмажити часник, морква, печериці, кукурудзяні качани, гострий перець - 5-10 хв.
додамо гарячий бульйон, деревні гриби і варимо 10-15 хв., додамо цибулю-порей, нарізаний великими кільцями і варимо
ще 5 хв.
додамо соєвий соус, рисове вино, рисовий оцет (або лимонний сік).
При бажанні можна додамо - одна чайна ложка коричневого цукру, закип'ятити.
додамо зелень,
розіллємо по тарілках, при бажанні додамо по кілька крапель кунжутного масла і по часточці лимона.
Рецепти: Бульйони та супи -> Гарячі супи -> Інші супи
Рецепти: Бульйони та супи -> Гарячі супи -> Інші супи