Рецепт - бульйон з налисниками


для бульйону:
500 грам м'яса (яловичина, телятина, курка)
1 морква і 1 цибулина дві столові ложки вершкового масла
2-3 горошини перцю, 1 лавровий лист
сіль, зелень петрушки і кропу

Зваримо міцний бульйон за правилами, в 1,5 л води.
Коли бульйон буде майже готовий, нарізаємо тонкою соломкою моркву і цибулю, обсмажуємо на маслі, на малому вогні, відправляємо в бульйон, солимо, кидаємо лавровий лист і горошки перцю.
Залишаємо варимося при повільному кипінні ще хвилин 15. Проціджуємо готовий бульйон і заправляємо його дрібно рубаною зеленню і маленьким шматочком вершкового масла.
Готуємо налисники. Збиваємо в мисці яєчний жовток, солимо, замішуємо з просіяного борошном і, додаючи потроху молоко, отримуємо рідке тісто. Окремо збиваємо білок яйця, обережно вводимо в тісто, ще раз перемішуємо і печемо на хорошій сковороді тонкі млинці - причому тільки з одного боку.
Лук кришимо і підсмажуємо на маслі, пропускаємо разом з відвареним м'ясом через м'ясорубку, в отриманий фарш додаємо яйце, сіль, перець і - при необхідності - трохи бульйону.
Перемішуємо начинку до однорідної маси і наносимо на підсмажену сторону млинчиків. Звертаємо млинці рулетом або конвертиком, мачає в сухарі і обсмажуємо в маслі до золотистого кольору.
Розливаємо бульйон в тарілки і подаємо до нього налисники, посипавши їх зеленню петрушки або кропу.