Рецепт - рисова каша на грибному бульйоні


2 склянки рисової крупи, 3-4 столових ложки м'якого вершкового масла, 1 цибулина, одна чайна ложка солі.
Для грибного бульйону: 5-6 сушених білих грибів, 3 склянки води, 1 морквина, по 1/2 кореня петрушки
і селери, сіль за смаком.

1. зваримо грибний бульйон. Для цього сушені гриби вимити, заллємо на 2-3 години холодною водою, а далі в цій же воді варимо протягом 1-1,5 годин до м'якості, додавши сіль і очищені та подрібнені моркву і коріння.
2. Зварені гриби виймемо і дрібно наріжемо, а бульйон процідити.
3. Рис переберемо і промиємо. Лук почистимо, обполощемо, измельчим, викласти в розігріту сковороду з половиною вершкового масла і піджаримо до золотистого кольору. У порційні горщики вольем гарячий грибний бульйон, покладемо обсмажену цибулю і швидко доведемо до кипіння.
4. далі, помішуючи, всиплемо крупу, варити 5 хвилин, зменшимо вогонь до слабкого, накриємо горщики кришками і варимо ще 10 хвилин.
5. додамо вершкове масло і подрібнені гриби, перемішаємо, поставимо горщики в нагріту духовку і запекти кашу на повільному вогні протягом 20-30 хвилин.