Рецепт курки в сметанному соусі



Інгредієнти необхідні для приготування курки в сметанному соусі :
 Курка - один кілограм, нарізаємо куряче м'ясо на невеликі порційні шматки
Сметана жирністю двадцять - двадцять два відсотки - чотириста мілілітрів
Очищена вода - половина літра
Пшеничне борошно, просіяне через сито - дві столові ложки
Цибуля - одна невелика цибулина, дрібно нарізаємо кубиками
Рослинна олія - ??дві - три столові ложки
Часник (зубки) - дві столові ложки, подрібнюємо в ступці
Сіль - додаємо за смаком
Зелень будь-яка - пів пучка, дуже дрібно нарізаємо
Спосіб приготування курки в сметанному соусі :
 1. Підготуємо куряче м'ясо. Курку промиємо й наріжемо на шматки потрібного розміру, виклавши в каструлю. Окремо розбавимо сметану водою і введемо в каструлю до м'яса. Тушкуємо шматочки м'яса на помірно сильному вогні. Готуємо приблизно сорок хвилин з накритою кришкою.
2. Коли закипить потрібно зменшити вогонь і відлити трохи соусу (приблизно половину склянки). Остудимо соус і змішаємо з пшеничним борошном. Перемішуємо дуже добре, щоб розбити всі грудочки. Виллємо соус до м'яса.
Промиємо свіжу зелень, і начистив цибулю. Все дуже дрібно поріжемо. Лук обсмажити дві - три хвилини і додамо в каструлю з м'ясом, додамо розведену в бульйоні борошно, подрібнену зелень і часник.