Рецепт ролів з рисового паперу



Інгредієнти необхідні для приготування ролів з рисового паперу :
 Шістнадцять, середніх за величиною креветок, відварених до напівготовності.
Сто десять грам рисової локшини
Шістнадцять штук рисового паперу (розмір гуртків двадцять два сантиметри)
Один стакан салатного листя айсберг, дрібно нарізаних
Один огірок, подрібнений
П'ятдесят грам м'яти, рубаною ножем
Дві - три столові ложки соусу теріякі
Дві - три столові ложки винного рисового оцту
Одна чайна ложечка цукрової пудри
Один червоний перчик чилі, подрібнений
Спосіб приготування ролів з рисового паперу :
 1. Очистимо, креветки і разрежем кожну на дві половини. Замочимо локшину в ємності з дуже гарячою водою на п'ять хвилин, просушимо паперовою серветкою. Крупно наріжемо локшину.
2. Закриємо обробну поверхню мокрим і чистим рушником. Окунем один лист рисового паперу в посуд з теплою водичкою, розмочуємо. Швидко розкладаємо лист на робочому столі, зверху викладемо локшину, салатні листя, м'яту, огірок і креветки. Закрутимо у формі ролу, подвернем краю всередину і додамо остаточний вигляд. Повторимо ті ж дії з рештою рисової папером і з креветочной начинкою.
3. Розкладемо роли в пластикову ємність по одному, накриємо і покладемо в холодне місце для надання потрібної форми. Для соусу додамо соус теріякі, цукровий пісок і перець чилі в маленькій мисочці.