Рецепт лангустин в шоколадному соусі



Інгредієнти необхідні для приготування лангустин в шоколадному соусі :
 Двадцять чотири штуки лангустина,
Дві - три столові ложки оливкової олії,
Кориця - одна паличка,
Сіль - одна щіпка,
Чорний мелений перець - шість грам,
Для приготування шоколадного соусу:
Чотириста п'ятдесят мілілітрів кокосового молока
Дві палички лимонної трави (цитронелли)
П'ятдесят - шістдесят грам гіркого чорного шоколаду (з вмістом какао не менше сімдесяти відсотків)
Спосіб приготування лангустин в шоколадному соусі :
 У каструльці кип'ятимо кокосове молоко, додамо м'якоть лимонної трави і гарненько перемішати. Прибираючи з вогню і трохи остудити.
Лангустінов очистимо, залишимо хвостики. На глибокій сковорідці подогреем рослинний жир, додамо паличку кориці (подрібнену корицю в чаші блендера до стану пилу) приправимо перцем і посолити. Перемішаємо і кілька хвилин обсмажити. Викладемо лангустінов і обсмажити з двох сторін по пару хвилин.
Шоколад поламаємо шматочками, опустимо в кокосове молоко, добре перемішати і потім приберемо в сторону. Процідимо готовий соус.
Розкладемо на шість форм або в порційні тарілки (обов'язково лангустіни попередньо підігріти).
Можна використовувати у приготуванні і заморожені лангустіни, тільки їх варто попередньо розморозити при кімнатній температурі.