Рецепт баварської тушкованої капусти



Інгредієнти для приготування баварської тушкованої капусти :
 - Один середній за величиною качан свіжої капусти,
- Чотири - п'ять молочних сосисок чи сто п'ятдесят - сто вісімдесят грам ковбаси чи шинки,
- Двісті п'ятдесят мілілітрів бульйону (курячого, м'ясного або овочевого),
- Одна столова ложка цукрового піску,
- Одна невелика цибулина, подрібнена
- Одна середня морквина, терта на тертку
- Один - два томата, порізаних на скибочки
- Масло рослинне,
- Сіль кухонна, чорний перчик, свіжозмелені паприка, лавровий листок, кмин - за бажанням,
- Свіжа зелень - один пучок
Спосіб приготування баварської тушкованої капусти :
 1. Капусту тонко пошінкуем, морква натремо, цибуля наріжемо півкільцями, стиглі томати - скибочками. Наріжемо сосиски (шинку або ковбасу ріжемо кубиками) на колечка.
2. На добре прогрітій сковорідці обсмажити сосиски (або шинку), потім додамо терту моркву і подрібнений цибульку. Перемішаємо і обсмажити п'ять - сім хвилин, Потім перекладемо заправку на суху тарілку. Сковороду звільнимо.
3. Наллємо рослинний жир і згасимо капусту хвилин шість чи сім. Постійно перемішуємо дерев'яною лопаткою.
4. Додамо заправку з овочів в сковороду з капустою. Приправимо перцем і спеціями. Заллємо бульйоном (двісті п'ятдесят мілілітрів). Будемо гасити двадцять шість - двадцять вісім хвилин.
5. Подамо в гарячому вигляді. Прикрасимо подрібненою зеленню і листочками м'яти.