Рецепт фаршированих баклажанів



Інгредієнти необхідні для приготування фаршированих баклажанів :
 - Три - чотири середніх за розміром баклажана,
- Два курячих яйця, відварених і нарізаних,
- Двісті - двісті п'ятдесят грам натертого сиру,
- Три - чотири столові ложки вершкового масла,
- Два стиглих томата,
- Часник - кілька зубків (додаємо за смаком), товчений у ступці,
- Кухонна сіль за смаком,
- Домашня сметана або майонез - для заправки,
- Одна столова ложка рослинного жиру,
- Будь-яка свіжа зелень.
Спосіб приготування фаршированих баклажанів :
 1. Баклажани промиємо, зріжемо плодоніжки, разрежем на дві однакові частини (у формі човників), викинемо насіння. Потім кожну половинку - човник опустимо в окріп на шість - вісім хвилин, потім відкинемо на друшляк або викладемо на марлю.
2. Відваримо яйця (круто), дуже дрібно наріжемо гострим ножем і змішаємо з тертим сиром, сметаною і маслом. Додамо нарубану зелень.
3. Заповнимо приготовленої начинкою баклажани. Томати наріжемо на тонкі скибочки і викладемо на кожен баклажан поверх начинки.
4. Баклажани укладемо на промаслений лист, злегка збризкаємо маслом і запекти приблизно двадцять дві - двадцять чотири хвилини.
5. Готові фаршировані баклажани прикрасимо товченим часником, подрібненою зеленню, часточками свіжих томатів, а зверху притрусити сиром.