Рецепт запеченої яловичини



Інгредієнти для приготування запеченої яловичини :
 Яловича вирізка (знадобиться один хороший шматок) - один кілограм двісті грам
Приправи (суміш чорного, зеленого, білого, ямайського і рожевого перців) - три столові ложки
Оливкова олія - ??три столові ложки
Сіль кухонна
Для приготування соусу для м'яса:
Розмарин - три гілочки
Чебрець - десять гілочок
Овочевий бульйон - триста мілілітрів
Спосіб приготування запеченої яловичини :
 1. Яловичину промиваємо, обтираємо серветкою. Змащуємо оливковою олією (потрібно приблизно одна столова ложка масла). Приправляємо сіллю і обвалюють у чорному перці. 2. Духовку гарненько прогріваємо. Промиваємо трави і залишаємо сохнути, перебираємо і викладаємо в піддон для м'яса.
3. На сковороді нагріваємо інше масло оливкове. Обсмажуємо шматки яловичини з усіх боків і перекладаємо на решеточку. Під грати ставимо піддон з травами.
Запікаємо в гарячій духовці приблизно сорок п'ять - п'ятдесят п'ять хвилин.
4. У каструлі розігріваємо овочевий бульйон наливаємо його в піддон з травами через тридцять хвилин випікання.
5. Загортаємо у фольгу готове м'ясо і на десять хвилин залишаємо його. Потім дістаємо і нарізаємо тонкими пластинами.
6. Збираємо в каструльку сік і залишки трав з піддону і на третину уварюємо його. Додаємо п'ятдесят грам вершкового жиру і перемішуємо до придбання однорідності. Подаємо соус разом з яловичиною.